Raitilla – Rauli Badding

Raitilla – Rauli Badding 14.8-14.9

Elokuussa Riihivuoressa kaikuvat rakastetun laulajan Rauli Badding Somerjoen ikimuistoiset sävelet.

Yhtensä Raulina Väinö Weckström
Yhtensä Raulina Väinö Weckström

Mahtavan laajasta tuotannosta löytyy jokaiselle jotakin, tangoa, humppaa, iskelmää ja tietenkin rock´n rollia. Mieshän omien sanojensa mukaan toi rokin Suomeen. Ja se pitää paikkansa.

Legendaarinen laulaja ehti lyhyen elämänsä aikana rakentaa huikean uran, vaipua unohdukseen ja palata vielä huipulle toistamiseen. Myrskyisä taival piti sisällään niin elämän pohjamutia kuin valtavaa suosiotakin. Jossain vaiheessa levoton sielu pystyi jopa hetkeksi nauttimaan elämän rauhaisista hetkistäkin.

Tästä kaikesta pääsee Riihivuoressa nauttimaan elävän bändin säestyksellä. Nuoret , energiset ja lahjakkaat näyttelijät haluavat tarjota teille ainutkertaisen matkan suuren suomalaisen, Rauli Badding Somerjoen, elämään.

Tervetuloa

Käsikirjoitus: Satu Säävälä, Väinö Weckström

Ohjaus: Satu Säävälä

Rooleissa mm: Nuori Rauli- Väinö Weckström,  Vanha Rauli- Kale Läntelä,Anneli Karppinen,             Kalle Sulalampi, Mirva Halme, Ilmari Myllynen, Jukka Teerisaari, Toni Koskipuro

Orkesteri:

Ilmari Myllynen, koskettimet, Jukka Teerisaari, rummut, Luukas Viskari, Kitara, Toni Koskipuro, basso

Esitykset 14.8-14.9 Muuramen Riihivuoressa Aploodi-Areenalla

Herkästä, surullisesta ja vetäytyvästä taiteilijasta löytyy myös huumorintajuinen puoli musiikkinäytelmässä Raitilla – Rauli Badding. Näyttämöllä nähdään laulajan elämä lapsuudesta kuolemaan. Fiilaten ja höyläten kajahtaa kaiuttimista ja lavan eteen ryntää kirkuva tyttölauma.

”Hei tule tänne beibi, ui mun liiveihin”, laulaa Rauli Badding Somerjokea esittävä Väinö Weckström. Hän esittää Baddingia miehen parhaina vuosina.

– Raulin paras ikä oli varmaan menestysvuosina. Siinä tapahtui suuri romahtaminen myös, mutta sitten tuli suuri comeback, kun Laivat-LP tuli. Kyllä siinä paljon tapahtumia on, Weckström kuvailee roolihahmonsa esikuvan nuoruutta.

 Weckström on käsikirjoittanut Baddingista kertovan musiikkinäytelmän yhdessä sen ohjaajan Satu Säävälän kanssa. Säävälää henkilöön tarttuminen jännitti, koska ihmisillä on jo valmiiksi vahva mielikuva Somerjoesta. Tekijät haluavat valottaa Baddingin toista, erilaista puolta.

 Säävälä kertoo että emme juutu kliseisiin, mutta jotakin tuttua pitää olla. Kyllä tämä aika paljon fiktiivisen puolelle meni. Fiktiivisten tapahtumien kautta yritämme raottaa Baddingin persoonaa. Mukana on paljon Raulin omia sävellyksiä kuten Paratiisi, Valot, Tähdet tähdet ja Kuihtuu kesäinen maa. Tuttuja Baddingin ohjelmistoon kuuluneita lauluja ovat mm. Sulamith, Ikkunaprinsessa sekä Fiilaten ja höyläten. Weckström kertoo että mukana on pari oudompaakin kappaletta, joita ainakaan minä en aikaisemmin ollut mieltänyt Baddingin lauluiksi. Laulujen kautta kerrotaan sekä Raulin että lähimmäisten tunteista.Hän arvelee, että Badding käsitetään uhrina, surullisena, vetäytyvänä ja viinan kiroissa pyöriskelevänä.

– Haluamme valottaa myös musiikintekijän ja sanoittajan sanavalmista puolta. Ja huumoripuolta myös. Kaksijakoisuus aina ihmetyttänyt, toivottavasti yleisölle tulee esille huumorintaju yllättävissäkin tilanteissa.