Rinnesäännöt - Riihivuori

Rinnesäännöt

Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Rinnesäännöt koskevat kaikkia rinteessäliikkujia. Henkilökunnalla on oikeus ja velvollisuus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata alla mainittuja rinnesääntöjä.

Rinnesäännöt

Tarkista rinnevarusteesi!

Tarkista aina ennen rinteeseen lähtöä välineidesi toimivuus ja siteiden säädöt. Vuokraamon työntekijämme auttavat mielellään säätöihin liittyvissä kysymyksissä. Kypärän käyttö on kaikille laskijoille suositeltavaa.

Muista hyvä hissikäyttäytyminen!

Etene hissijonossa järjestyksessä ja täytä kaikki hissipaikat. Poistu hissistä ainoastaan merkityillä poistumispaikoilla. Hyvä hissikäyttäytyminen ylläpitää turvallisuutta ja vähentää käyttökatkoksia hissin toiminnassa.

Tutustu rinteisiin ja suoritupaikkoihin etukäteen!

Valitse aina rinne taitotasosi mukaan. Rinteet on merkitty numeroilla ja värikoodilla. Numero kertoo usein myös rinteen sijainnista ja väri rinteen vaikeustason. Vihreät rinteet ovat profiililtaan  erittäin helppoja, siniset helppoja, punaiset keskivaikeita ja mustat vaikeita.

Tutustu myös erityissuorituspaikkoihin aina etukäteen. Esimerkiksi sääolosuhteet vaikuttavat mm. snowparkin suorituspaikkojen kuntoon ja usein suorituspaikkoja muutetaan kauden aikana. Muista aina tarkistaa hyppyreissä, että edellinen hyppääjä on näkyvissä ja poistunut hyppyrin alastulosta!

Ohita muuta rinteessä liikkuvat turvallisesti!

Ohita muut rinteessä liikkuvat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.  Ole erityisen tarkkana risteävillä rinnealueilla. Huomioi erityisesti pienet lapset.

Pysähdy vain paikkaan, josta sinut huomataan!

Pysähdy vain paikkaan, josta sinut huomataan. Jos nouset rinnettä ylöspäin, käytä aina rinteen reunaa. Älä jää hyppyrin tai kummun alle, sillä ylhäältä tulija ei välttämättä havaitse sinua.

Säätele vauhti taitojesi mukaan. Huomioi paikalliset rinne- ja lumiolosuhteet.

Muista aina huomoida rinneprofiili ja säätää vauhtisi taitotasosi mukaan. Jokaisen laskijan pitää hallita vauhtinsa ja pystyä pysähtymään itsenäisesti. Huomio rinneolosuhteet ja lumiolosuhteet, sillä ne vaihtelevat kauden aikana sääolosuhteista johtuen.

Pulkkailu on sallittu vain sille osoitetuissa paikoissa.

Pulkkailu ei ole sallittua rinnealueilla. Pulkkailulle on osoitettu oma alue, jossa ei saa puolestaan laskea rinnevälineillä. Huomioi pulkkamäessäkin muut pulkkailijat, eritoten pienet lapset. Liiku pulkkamäessä ylöspäin aina sille osoitettua reittiä pitkin.

Lasket aina omalla vastuullasi.

Rinteessä laskeminen tapahtuu aina omalla vastuulla. Riihivuoressa laskeminen on sallittu vain hoidetuilla ja merkityillä rinnealueilla. Metsässä ja rinnealueiden ulkopuolella laskeminen on kielletty.

Rinteessä liikkuminen päihtyneenä on kielletty.

Rinteessä ja pulkkamäessä liikkuminen päihtyneenä on kielletty. Huolehdi kaikkien turvallisuudesta ja jätä päihteet pois rinteessä ollessasi!

Auta onnettomuustilanteessa!

Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Huomioi aina lisäonnettomuuksien riski ja pyydä tarvittaessa muita apuun ohjaamaan muita laskettelijoita alueen ohi turvallisesti. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

Osta liput verkkokaupasta

Verkkokaupasta saat nopeasti varattua haluamallesi ajankohdalle liput vaikka koko perheelle.